Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici: Dušený květák s kokosovým olejem, zázvorem a kurkumou
Suroviny:
2 lžíce kokosového oleje
1 čajová lžička kmínu
1 středně velká cibule, jemně nasekaná
3 zralá rajčata, jemně nasekaná
1 středně velká hlava květáku, nakrájená na malé kousky
1 jalapeno, zbavené semen, nasekané
1 šálek nasekané kapusty
2 lžičky zázvorové pasty
1 lžíce nadrceného mínu
1 lžíce nadrceného koriandru
1 lžička prášku kurkumy
1 plechovka plnotučného, neslazeného kokosové mléko
1 čajová lžička mořské soli
2 lžíce nasekaného koriandru
Postup:
Krok 1
Ve středně velkém hrnci rozehřejte kokosový olej po dobu 30 sekund na mírném ohni.
2. krok
Přidejte kmín a míchejte, dokud nezačne prskat. Pak přidejte cibuli a smažte další minutu, pak přidejte rajčata, zamíchchejte a restujte ještě několik minut, dokud rajčata nezměknou.
3. krok
Přidejte zbytek přísad a promíchejte. Zakryjte poklicí a duste asi 15 minut, za stálého míchání každých 5 minut, aby se jídlo nepřipálilo.
Krok 4
Naberte naběračkou na polévku do 4 servisních misek a užijte si lahodný pokrm! Zbytky guláše mohou být dány do vzduchotěsné nádoby a uloženy v lednici pro oběd na další den.
Nutriční analýza v jedné porci:
kalorií 204, 24 g tuku, nasycených tuků 20 g, cholesterol 0 mg, vláknina 6 g, bílkovin 6 g, sacharidů 18 g, 588 mg sodíku
- Odpovědět
Pošli odkaz