Chia semínka jsou oblíbená u sportovců i veganů
Velké plus pro aktivní muže i ženy je jejich obsah bílkovin.
Zároveň také zajišťují dobré hospodaření s tekutinami. Váží na sebe vodu, vytvářejí lehce stravitelný gel a chrání tak tělo před dehydratací.
U veganů jsou velmi oblíbené pro vysoký obsah vápníku, který dosahuje až pětinásobku v porovnání s mlékem.
O srdce, cévy a nervy se zase postarají obsažené omega-3 mastné kyseliny.
Chia semínka neobsahují lepek.
Náš Tip!
Chia křehký chléb
• Čas přípravy: 15 min
• Doba vaření: 35 min
Super výživný a chutný, tento chia křupavý chléb si perfektně vychutnáte s hummusem a dipy.
Ingredience
• 1/4 šálku (40 g) chia semínka Naturya
• 1/4 šálku (30 g) slunečnicových semen
• 1/4 šálku (30 g) dýňových semínek
• 1/2 lžičky mořské soli
• 1/4 šálku (30) ovsa (nebo pohankových vloček pro bezlepkovou alternativu)
• 2 lžíce lněných semen
• 1 šálek (250 ml) vody
• 1/4 šálku (30 g) špaldové mouky (nebo pohankové mouky pro bezlepkovou alternativu)
• 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Postup
• Předehřejte troubu na 170 ° C (ventilátorová trouba)
• Všechny přísady smíchejte ve velké míse
• Promíchejte lžící, dokud se dobře nespojí
• Nechte směs odpočívat 30 min, dokud nezhoustne
• Rozetřete těsto na pečicí pergamenový papír
• Na vršek směsi dejte další pečící papír
• Pomocí válečku vyválejte těsto co nejtenčí
• Opatrně odstraňte horní kus pergamenového papíru
• Těsto nakrájejte na malé čtverečky pomocí ostrého nože nebo řezačky na pizzu
• Dejte čtverce (stále na pečicím papíru) na plech a přeneste do trouby
• Pečeme 30-40 minut, dokud nejsou čtverce křupavé a nezhnědnou dozlatova
• Vyjměte plech z trouby. Nechte čtverce vychladnout po dobu 5 minut před podáváním
Naturya Bio Chia semínka 175 g
Nejvyšší možná kvalita. Naturya Chia semínka jsou pěstována na slunečných farmách v Jižní Americe. Jsou bohatým zdrojem energie, omega 3, vlákniny a bílkovin a jsou používána jako základní surovina po staletí.
MK
Komentáře